Shopify vs WooCommerce: wat is het meest geschikt voor dropshipping?

Shopify vs WooCommerce: wat is het meest geschikt voor dropshipping?

Producten verkopen zonder groot in te kopen, zonder voorraden te houden én te managen en zonder grote investeringen te maken. Met dropshipping kan het, waardoor dit online businessmodel enorm populair is geworden. 

Er zijn verschillende e-commerce platforms die dit gemakkelijk maken, maar welke is het meest geschikt? In deze blog geven wij je inzichten in de voor- en nadelne van Shopify en WooCommerce.

Shopify of WooCommerce? 

Beide platformen zijn ontzettend populair onder webshopeigenaren. In deze blog vertellen wij jou het verschil in prijs, functionaliteiten, verschillende tools en de benodigde kennis en ervaring om de platforms te gebruiken.

De prijs

Op dit moment heeft Shopify vier verschillende abonnementen: Basic Shopify ($29 per maand), Shopify ($79 per maand), Shopify Advanced ($299 per maand) of Shopify Plus (vanaf $2.000 per maand). 

Het Shopify Basic plan biedt in veel gevallen alles wat je nodig hebt om te beginnen met dropshippen. Je kunt met dit abonnement gebruik maken van een ruime selectie aan gratis of betaalde thema’s, waardoor je geen design hoeft te maken of technische kennis nodig hebt om een webshop te starten. 

Hosting

Wordpress/WooCommerce is een open source platform, wat volledig gratis te gebruiken is. Dat klinkt aantrekkelijk, maar om een online winkel te hebben in WooCommerce, komen kosten kijken die bij Shopify al inbegrepen zijn. 

Zo moet je jouw webhosting in WooCommerce zelf regelen. Een hostingpakket kost al snel 15 euro per maand (exclusief domeinnaam). 

Voor dropshipping heb je vaak een beter pakket nodig dan het meest goedkope pakket: je wil processen automatiseren en jouw websitesnelheid behouden op het moment dat jij veel verkeer naar jouw website krijgt. Daar Is voldoende servercapaciteit voor nodig.

Bij Shopify zit hosting inbegrepen in de maandelijkse kosten die je betaald. De hosting van Shopify staat bekend als zeer betrouwbaar. Heb jij een Basic Shopify plan van $29 per maand, en wil je duizenden bezoekers tegelijk op je webshop een goede ervaring kunnen bieden? Met de hosting van Shopify is dat geen enkel probleem.

De conclusie? De maandelijkse kosten voor Shopify en WooCommerce liggen heel dicht bij elkaar.

Het opzetten van je webshop

Shopify biedt iedereen de mogelijkheid om gemakkelijk en snel en webshop op te zetten, zonder technische kennis. WooCommerce is open source en is geschikt voor ondernemers met kennis ervaring in webhosting, webdesign en webdevelopment. 

Op beide platforms is het aanmeldproces redelijk simpel: je registreert een account, verifieert je e-mailadres en kunt direct aan de slag. In WordPress dien je nog wel even jouw hosting te koppelen en de WooCommerce plugin te installeren.

Wil je snel aan de slag, zonder al te veel technische kennis? Dan is Shopify het meest geschikt voor jou.

Dropshipping Apps & automatisering

Beide platforms bieden ruime mogelijkheden in het gebruik van Dropshipping Apps of plugins. In Shopify zijn er tal van dropshipping apps beschikbaar, waaronder onze GOGETTERS app. In WooCommerce zijn dit er minder, maar ook daar zijn ruime mogelijkheden om te beginnen met dropshippen.

Hoe goed deze apps presteren, is in WooCommerce opnieuw afhankelijk van je hosting.

Het importeren van producten en het automatiseren van voorraadupdates, orderverwerking en het automatisch verzenden van Track & Trace zijn allemaal processen die gebruik maken van je servercapaciteit: iets waar jij je in Shopify niet druk om hoeft te maken.

Marketing

Shopify besteedt overduidelijk veel aandacht aan het beschikbaar maken van online marketing tools. Zo heeft Shopify built-in integraties met de meest populaire marketingplatformen zoals Facebook, Google en marketplaces zoals eBay. 

Naast de built-in tools, ontwikkeld door Shopify zelf, is er ook een enorm aanbod aan apps in de Shopify App Store, die je kunnen helpen met online marketing. Naast deze tools, biedt Shopify een uitgebreid Analytics-dashboard, waarmee zij analytische tools zoals Google Analytics eigenlijk overbodig maken. 

Alles in één dashboard en omgeving? Kies voor Shopify. 

Binnen WooCommerce heb je verschillende plugins nodig om je te helpen bij online marketing. Deze plugins komen niet van de ontwikkelaar van WooCommerce zelf en kunnen invloed hebben op de websitesnelheid van je website. 

Een voordeel van WooCommerce is dat je jouw URL-structuur zelf bepaald. In Shopify zit je vast aan een bepaalde structuur. Zo staat er bij een product altijd de subfolder /products/ in de URL. Dit geldt ook voor collecties, blogs en de checkout.

Heb je graag makkelijke, effectieve en gebruiksvriendelijke marketing tools? Gebruik dan Shopify. Wil je wat meer kunnen customizen en heb je daar de kennis voor? Kies dan voor WooCommerce. 

Klantenservice

Wordpress/WooCommerce heeft geen dedicated support. Het is niet mogelijk om iemand van Wordpress of WooCommerce vragen te stellen. Wél heeft WooCommerce een enorme community, waarbij je jouw vragen kunt delen op forums en platforms. Ervaren WooCommerce developers helpen je dan vaak met je vragen.

Daartegenover heeft Shopify een 24/7 support desk. Shopify is te bereiken via telefoon, e-mail en live chat. Heb je dus graag een vraagbaken beschikbaar als je start met je webshop? Dan is Shopify de juiste keuze. 

Bij GOGETTERS kan je overigens áltijd van onze support gebruik maken. Of je jouw webshop in WooCommerce of in Shopify hebt, maakt daarin niet uit. Wij helpen je graag.

De beste keus? 

De beste keus voor een dropshipping webshop hangt af van enkele factoren. Wij adviseren beginnende ondernemers altijd om in Shopify te starten.

Heb je verregaande technische kennis? Dan heb je iets meer mogelijkheden in WooCommerce.

Wil je gebruiksgemak, snelle klantenservice en een zeer betrouwbaar systeem voor je webshop? Kies voor Shopify. 

 

Terug naar blog